BREAKING NEWS
latest

Η ΑΡΧΑΙΑ ΠΕΤΡΙΝΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΤΗΝ ICA ΤΟΥ ΠΕΡΟΥ


Το 1966, σε μια άσπρη δύσκολη έρημο κοντά στην πόλη Ιca στο Περού, ο Δρ Javier Cabrera Darquea, ανακάλυψε και συνέλεξε, με υπομονή και ιδιαίτερη προσπάθεια, πάνω από 11.000 χαραγμένες πέτρες από έναν πολύ αρχαίο χρόνο. Αυτές οι πέτρες, που χρησιμοποιήθηκαν ακόμη και για το χτίσιμο των σπιτιών των ιθαγενών της περιοχής, οι οποίοι δύσκολα πείστηκαν να του τις παραχωρήσουν, εκτιμώνται ότι ήταν περίπου 40.000 έως 50.000  κι αποτέλεσαν μια απέραντη βιβλιοθήκη πληροφοριών από το παρελθόν, ακόμη και μέχρι ένα εκατομμύριο έτη πριν.

Πριν προχωρήσω, θα ήθελα να αναφερθώ στον ιδιόρρυθμο αυτό άνθρωπο, που αφιέρωσε πολλά χρόνια της ζωής του στο έργο αυτό. Ποιος είναι ο Δρ Ζαβιέ Καμπρέρα Νταρκέα; Xειρούργος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Ίκα, γιατρός στο εργατικό νοσοκομείο της Ίκα, μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου και αντεπιστέλλον μέλος Διεθνούς Κολλεγίου Χειρουργικής. Εκτός από αυτά,  και αρχαιολόγος, προϊστορικός ανθρωπολόγος και βιολόγος. Πιστεύει για τις πέτρες του, πως ανήκουν στον πρώτο πολιτισμό καλλιεργημένων ανθρώπων του πλανήτη μας, ο οποίος καταστράφηκε ενδεχόμενα με φυσική καταστροφή, ίσως ένα κατακλυσμό, αλλά ήθελαν να αφήσουν πίσω τους μία μαρτυρία που θα άντεχε στο χρόνο, όπως αυτή στα λίθινα μνημεία. Περιγράφουν μια άλλη ανθρωπότητα που έζησε προφανώς σε αυτόν τον πλανήτη πολλοί εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια πριν. Ο ανήσυχος ερευνητής περουβιανός γιατρός Cabrera έχει τη φανταστική συλλογή του σε ένα μικρό ιδιωτικής πρωτοβουλίας μουσείο, στο σπίτι του Plaza de Armas στην πόλη Ιca.

 Ένδεκα χιλιάδες πέτρες που χαράχτηκαν και δείχνουν μία προηγμένη γνώση στην ιατρική, τη ζωολογία, τη βιολογία, το νόμο, τη γεωγραφία, τη θρησκεία, την αστρονομία και την αστροναυτική, απαριθμούν τη γνώση αυτή και την προώθησαν την κοινωνία. Μία ανθρωπότητα που φέρνει τριγμούς στη γνωστή ροή της ιστορίας, και γι’ αυτό, οι επίσημοι φορείς, αρνούνται να εξετάσουν την συλλογή αυτή. Παρά τις εκκλήσεις του γιατρού, δεν δέχονται ως σήμερα να μελετήσουν τα ευρήματά του.
Ο καθηγητής Cabrera, γεννημένος το 1924 στην όμορφη παράκτια πόλη Ιca του Περού, ήταν ο άμεσος απόγονος του ευγενούς Ισπανού καπετάνιου Don Geronimo Luis de Cabrera Υ Τολέδο, ο οποίος ίδρυσε την Ιca το 1563. Έφυγε από τη ζωή αυτή, στις 30 Δεκεμβρίου 2001, μετά από μακροχρόνιο αγώνα με τον καρκίνο. Οι ερευνητές που τον συνάντησαν λίγο μόλις καιρό πριν τον θάνατό του, δεν γνώριζαν τον πρόβλημα, είδαν ένα συμπαθητικό άνθρωπο να τους ενημερώνει πρόθυμα για την θαυμάσια συλλογή του, και να τους επιτρέπει να πάρουν τις φωτογραφίες που θα έδειχναν στον κόσμο για την πέτρινη βιβλιοθήκη του. Το συγκινητικό είναι, πως αυτοί οι άνθρωποι ήταν κατά πάσα πιθανότητα οι τελευταίοι που τον συνάντησαν πριν μας αφήσει. Κάποιες από τις φωτογραφίες τους είναι αυτές που προβάλλουμε στο άρθρο μας.
Για την αυθεντικότητα των πετρών, επιστήμονας της NASA, Josef F. Blumrich (που ανέπτυξε τα σχέδια του πυραύλου «Κρόνος Β» και συμμετείχε στο σχέδιο skylab) παρατήρησε, "είμαι βαθιά εντυπωσιασμένος από αυτό που έχω δει εδώ, και είμαι ευτυχής να έχω βρει τόσο πολλά άμεσα στοιχεία αυτού που άρχισα να αισθάνομαι και να καταλαβαίνω από πριν. Δεν υπάρχει αμφιβολία στο μυαλό μου για την αυθεντικότητα αυτών των πετρών." - 29 Απριλίου ..1974
Ο καθηγητής, ήταν έναν θαρραλέο, αξιοπρεπές, και στοχαστικό άτομο από εκείνους που τον ήξεραν, δεν αμφέβαλε ποτέ στην πεποίθησή του ότι μια ημέρα ο κόσμος θα ερχόταν να καταλάβει, ίσως και να δεχτεί ακόμα, το αρχαίο μήνυμα των πετρών. Τα τρία παιδιά του επιζούν και κρατούν το μουσείο των πετρών ανοικτό στους επισκέπτες . Για πρώτη φορά η γήινη ανθρωπότητα έρχεται αντιμέτωπη με τα εκπληκτικά στοιχεία ότι κάποιος, ήξερε τα μυστικά της χειρουργικής επέμβασης, της αστρονομίας, της διαστημικής πτήσης και πολλών άλλων πραγμάτων. Όλα αυτό και πιο πολλά ακόμα έτοιμα να ανακαλυφθούν, βρίσκονται εκεί στην περουβιανή έρημο αποκαλούμενη Ocucaje.
Ο γιατρός Javier Cabrera παρατήρησε ότι αυτή η "βιβλιοθήκη" των πληροφοριών που χαράχτηκε στις πέτρες διαιρέθηκε σε σειρές και τμήματα στις αντίστοιχες θέσεις τους, που διαμορφώνουν τους ευδιάκριτους όγκους των πετρών.
καισαρική τομή σε εγκυμονούσα χειρουργική επέμβαση



Επέμβαση στην καρδιά από δύο άτομα σε τρίτο και είναι μία πέτρα από σειρά ολόκληρη που περιγράφει στάδια της μεταμόσχευσης καρδιάς. Ανακαλύφθηκε το 1961, πριν τα μέσα της δεκαετίας του 1960, όπου έγινε η πρώτη προσπάθεια επιτυχημένης μεταμόσχευσης καρδιάς. Στο κεφάλι οι "γιατροί" φορούν την χαρακτηριστική καλύπτρα που βρίσκουμε σε όλες τις πέτρες της Ίκα

Μεταξύ τους ήταν μια σειρά, καταδεικνύοντας τη γνώση ιατρικής και χειρουργικής επέμβασης συμπεριλαμβανομένων των λεπτομερών εξηγήσεων των μεταμοσχεύσεων καρδιών, εγκεφάλου, συκωτιού και νεφρών. Μέθοδοι για την απόρριψη των μεταμοσχευμένων οργάνων περιγράφτηκαν λεπτομερώς. Υπήρξαν περιγραφές καισαρικής τομής και βελονισμού από εργασία με γενετικούς κώδικες και με στόχο την επέκταση της ζωής. Υπήρξαν περιγραφές των ηλεκτρονικών συστημάτων που θα μπορούσαν να ελέγξουν τις βιολογικές λειτουργίες ζωής του σώματος, σε συνεργασία με τους γιατρούς.
Ακόμη, βλέπουμε μια σειρά ταμπλετών που αφιερώθηκε στην αστρονομία και τη γνώση του κόσμου, μεταξύ των οποίων ήταν παραδείγματα που περιέγραψαν τη λειτουργία του πλανήτη μας πολύ πριν από το σύγχρονο άνθρωπο.
Δέκα τρεις αστερισμοί περιγράφηκαν συγκεκριμένα από τους δημιουργούς αυτών των ταμπλετών. Αυτοί οι ιστορικοί έδειξαν άλλες θέσεις στους ουρανούς όπου εκεί υπάρχει ζωή, φυτικός κόσμος, ζωικός και ευφυής. Εκείνος o πολιτισμός καταγράφεται πως με το πέρασμα ενός μεγάλου κομήτη, ένα εκατομμύριο έτη πριν καταστράφηκε.
Υπήρξαν περιγραφές των τεχνικών συσκευών και των μηχανών που ταξίδεψαν στο διάστημα χωρίς κατανάλωση καυσίμων. Ακόμη, εξηγήσεις των αριθμών και των γραμμών που παραμένουν ένα μυστήριο στις πεδιάδες Nazca. Βλέπουμε επίσης ένα σχέδιο των ημισφαιρικών χαρτών ενός άλλου πλανήτη. ΟΧΙ για τη ΓΗ, αλλά ένας άλλος πλανήτης που έχει την ευφυή ζωή που ήταν επίσης ικανή να πραγματοποιήσει το διαστημικό ταξίδι ως εδώ.
Υπάρχει μια σειρά ταμπλετών που περιγράφει και είδη που έχουν σήμερα εκλείψει από τη γη. Σε ένα σχέδιο, βλέπουμε ένα άτομο με συσκευή να θυμίζει ένα κάουμποϋ, καβάλα σε ένα τετράποδο ζώο, να είναι στην αναζήτηση μεγάλης σαύρας, ενός δεινόσαυρου πριν ένα εκατομμύριο έτη. Αυτά τα άτομα είχαν μεγαλύτερα κεφάλια και μικρότερο ανάστημα από το σημερινό ανθρώπινο είδος, και παρουσιάζονται ακολουθώντας τους διάφορους τύπους δεινοσαύρων όπως Στεφόσαυρο, Τρικέρατο και Ιγκουανόδος.
Κάποιες άλλες ταμπλέτες που παρουσιάζουν βιολογικούς κύκλους αυτών των μεγάλων σαυροειδών, και ακόμη και μερικά εξημερωμένα είδη τους.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης, μια σειρά ταμπλετών που αφιερώθηκαν στις αρχαίες ηπείρους του κόσμου μας, και δύο με τις κυκλικές πέτρες που παρουσιάζουν ανατολικά και δυτικά ημισφαίρια αυτού του πλανήτη εκείνη την περίοδο, ημισφαίριο που παρουσιάζει τη γη ένα εκατομμύριο έτη πριν. Αυτοί οι ημισφαιρικοί χάρτες παρουσίασαν ηπείρους που δεν υπάρχουν πλέον σήμερα, όπως τη μυθική Ατλαντίδα και τη Λεμουρία, και ακόμη και άλλες. Μεταξύ αυτών, ήταν επίσης μια ιστορία μιας μεγάλης εκκένωσης ή μιας αναχώρησης των ατόμων από τη γη.
Στις πέτρες αυτές, ο πολιτισμός χάραξε την ιστορία της αναχώρησης των ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΚΑΙ των ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΛΙΤ, σε έναν ΦΥΣΙΚΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΘΕΩΡΟΥΤΑΝ ΜΕΡΟΣ των ΠΛΕΙΑΔΩΝ!"

ΥΓ Η ειρωνία της τύχης: η επίπονη προσπάθεια επί 40 χρόνια του θαυμάσιου ερευνητή, συνεχίζεται με την διαδοχή της διαχείρισης στην κόρη του Ευγενία, υπεύθυνη για το Μουσείο. Αλλά στον σεισμό του Αυγούστου του 2007, όπου καταστράφηκαν 58.000 σπίτια στην περιοχή, το μουσείο κατέρρευσε και οι πέτρες έχουν αποθηκευτεί σε ένα άλλο χώρο μέχρι να επισκευαστεί ή να μεταφερθεί η συλλογή σε νέο κτίριο.
βιβλιογραφία

Δρ Cabrera: "El Mensaje de las Piedras Grabadas de Ica." 372 σελίδες και ένας χάρτης της περιοχής. Εκδόσεις του 1976 και 1980, στη Λίμα στον οίκο INTI-Sol Editores.
Βιβλίο του Benitz "Existio Otra Humanidad." 203 σελίδες με ένα χάρτη.
Περίπου 5-6 εκδόσεις από το1975 ως το 1994 στον οίκο Barcelona by Plaza & Janes.

Βιβλία του σημαντικού γάλλου ερευνητή Robert Charroux που μερικά εξ αυτών κυκλοφορούν και στα ελληνικά, όπως «τα μυστήρια των Άνδεων» και «Χαμένοι κόσμοι»
.





 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID