BREAKING NEWS
latest

Οι ξένες γλώσσες «γυμνάζουν» τον εγκέφαλο

Οι ξένες γλώσσες «γυμνάζουν» τον εγκέφαλο

Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας βοηθά τον εγκέφαλο και το νου. 

 Οι επιστήμονες παρατήρησαν τις εγκεφαλικές αντιδράσεις 48 υγιών εθελοντών -από τους οποίους οι 23 ήσαν δίγλωσσοι- σε διάφορους ήχους. Οι ερευνητές είχαν συνδέσει τους εγκεφάλους των εθελοντών με ηλεκτρόδια, ώστε να καταγράφουν τα εγκεφαλικά κύματά τους.
 Όπως διαπιστώθηκε, όταν επικρατούσε σχετική ησυχία στο εργαστήριο, και οι δύο ομάδες, όσοι μιλούσαν μόνο την μητρική γλώσσα και όσοι μιλούσαν και μία δεύτερη, είχαν παρόμοιες εγκεφαλικές αντιδράσεις στους διάφορους ήχους. Όταν όμως σκοπίμως το εργαστήριο κατακλύστηκε από ηχητικά ερεθίσματα και θορύβους, τότε τα μέλη της δεύτερης ομάδας των ξενόγλωσσων τα κατάφεραν πολύ καλύτερα στο να επεξεργαστούν τους ήχους, να εστιάσουν την προσοχή τους στη φωνή του εκάστοτε ομιλητή και να αποκόψουν τους άλλους θορύβους στο υπόβαθρο. Η διαφορά στις επιδόσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες εθελοντών ήταν ορατή και στα εγκεφαλικά κύματά τους.
 Όπως είπε η Κράους, όσοι γνωρίζουν κι άλλη γλώσσα, έχουν πιο αποδοτικό ακουστικό σύστημα, πιο ευέλικτο και πιο ικανό να εστιάζεται αυτομάτως στα ηχητικά ερεθίσματα να τα επεξεργάζεται.
 Σύμφωνα με την ερευνήτρια Βιορίκα Μαριάν, «οι άνθρωποι λύνουν σταυρόλεξα και κάνουν άλλες δραστηριότητες για να διατηρήσουν κοφτερό το μυαλό τους, Όμως ανακαλύψαμε ότι παρόμοια πλεονεκτήματα προέρχονται από τη γνώση και τη χρήση μιας δεύτερης γλώσσας». Προηγούμενη έρευνα έχει δείξει ότι η διγλωσσία βοηθά στην καταπολέμηση της άνοιας.

Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID