Tα QR (Quick Response Codes) έχουν μπει για τα καλά στη καθημερινότητα μας και όσο περνάει ο καιρός θα τα συναντούμε όλο και πιο συχνά.
Μέσα σ’ ένα barcode, μπορείς να εισάγεις κάθε είδους πληροφορίες. Από φωτογραφίες, κείμενο, αλλά και απλά links. Κάτι αντίστοιχο δηλαδή με τα barcodes που υπάρχουν σε διάφορα προiόντα και τα διαβάζει το scaner, στο super-market.
Η πιο διαδεδομένη τους χρήση είναι για να μπορούμε εύκολα από το smart phone μας να πηγαίνουμε γρήγορα σε διάφορα links που περιέχουν πληροφορίες.
Τι είναι τα QR Codes;
Τα QR Codes είναι μια μορφή barcodes, η οποία ξεκίνησε πριν χρόνια στην Ιαπωνία, στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλή, λόγω της μεγάλης χωρητικότητας αποθήκευσής τους και της ταχύτατης αναγνωσιμότητας τους (readability). Στις μέρες μας QR codes θα συναντήσετε σε περιοδικά, διάφορα έντυπα, κάρτες μαγαζιά, κτίρια, ακόμα και μπλουζάκια! Είναι σαν μικρές φωτογραφίες όπου ταχύτατα ένα smart phone με την κατάλληλη εφαρμογή, να την διαβάσει και να μας δώσει τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σ' αυτή.
Πως λειτουργούν τα QR Codes;
Όπως προείπα, υπάρχουν αρκετές δωρεάν εφαρμογές στο διαδίκτυο για smart phones (playstore), όπου μπορείτε να εγκαταστήσετε. Αφού γίνει αυτό, και ανοίγοντας την εφαρμογή, με την βοήθεια της κάμερας του κινητού το πρόγραμμα διαβάζει τον κωδικό και άμεσα μας δίνει τις πληροφορίες που περιέχει. Κάποιες από αυτές είναι οι .....
..... QR Droid, QR Barcode scanner, ScanLife Barcode & QR Reader κ.ά.
Που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και γιατί;
Η ικανότητα των QR Codes να συνδέουν ανθρώπους μεταξύ τους και ανθρώπους με Multimedia περιεχόμενο, είναι πολύ χρήσιμη τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους καταναλωτές! Στην ουσία δεν υπάρχει περιορισμός για το μέγεθος της πληροφορίας που μπορεί να μοιραστεί κάποιος με ένα QR Code. Μπορεί να είναι ένα link, ένα Video ή ένα ολόκληρο eBook! Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε QR Codes σε:
επαγγελματικές κάρτες, στο μπροστά ή πίσω μέρος τους
διαφημιστικά φυλλάδια ή άλλο προωθητικό έντυπο υλικό
εταιρικά αυτοκίνητα, φορτηγά κτλ.
ετικέτες προϊόντων και συσκευασίες
σε κονκάρδες ή ταμπελάκια κατά τη διάρκεια ενός event ή έκθεσης
σε καταλόγους εστιατορίων και σε καφετέριες
(πχ. πληροφορίες για τα χαρμάνια καφέ κτλ.)
σε εισιτήρια, περιοδικά, βιβλία και άλλα πολλά.
Πως φτιάχνουμε το δικό μας QR Code;
Η δημιουργία ενός QR Code είναι δωρεάν και πολύ εύκολη.
Υπάρχουν διάφορα sites για online κατασκευή.
Κάποια από αυτά είναι το Kaywa QR generator, και το Littleidiot QR Code αλλά και ένα πιο advance και cool το Kerem Erkan, αλλά μπορείτε να επιλέξετε όποιο σας αρέσει.
Υπάρχουν όμως και εφαρμογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την κατασκευή QR Codes.
Μία από αυτές είναι η QR Code Creator. (Μπορείτε να την κατασκευάσετε από εδώ).
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αγαπητοί αναγνώστες, ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.