BREAKING NEWS
latest

Έρωτας: Πώς σπάμε τον πάγο σε μια γνωριμία;



Μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να «σπάσει ο πάγος» και να ξεκινήσετε μια συνομιλία με κάποιον άνδρα που σας ελκύει. Μπορεί να γνωρίζουμε πώς να φερθούμε κοινωνικά αλλά να μην μπορούμε να προσεγγίσουμε έναν άνδρα που δεν γνωρίζουμε καλά και να θεωρούμε εξαιρετικά δύσκολο το να κάνουμε μια καλή πρώτη εντύπωση.Ωστόσο, το πλησίασμα ενός άνδρα που δεν γνωρίζουμε καλά μπορεί να γίνει πολύ εύκολα και να φερθείτε πολύ κομψά στον άνδρα που θέλετε να κατακτήσετε, χωρίς να νιώσετε άσχημα.

Γιατί είναι το «σπάσιμο του πάγου» τόσο δύσκολο;

Οι λόγοι που μας αγχώνουν συνήθως είναι:
-Μπορεί να ανήκουμε στην κατηγορία των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν κοινωνικές φοβίες ή να έχουμε  δυσκολία στις ερωτικές γνωριμίες.
-Φοβόμαστε υπερβολικά την απόρριψη.
-Δεν γνωρίζουμε τίποτα για τη γλώσσα του σώματος και δεν έχουμε την εμπειρία να καταλάβουμε αν το άτομο που έχουμε απέναντί μας μας βλέπει ερωτικά ή όχι.
-Δεν ξέρουμε τι ακριβώς πρέπει να πούμε.
Ο πιο σημαντικός όμως λόγος είναι το ότι φοβόμαστε την κριτική που θα κάνει ο άλλος σε εμάς. Στην ουσία πολλές φορές δεν σκεφτόμαστε το «μου αρέσει» που είναι και το κίνητρό μας αλλά αρκούμαστε στο «άραγε να του αρέσω;» Αυτή η συμπεριφορά δίνει στον άλλο όλη την «εξουσία», το πάνω χέρι στο ερωτικό παιχνίδι. Εκείνος είναι που θα αποφασίσει αν θα σας προτιμήσει ή όχι. Συνεπώς εσείς εγκαταλείπετε το παιχνίδι και δεν μιλάτε ποτέ. Κάνω λάθος;
Προσπαθείτε να είστε όσο περισσότερο ελκυστική μπορείτε και μερικές φορές προκλητική περιμένοντας να κάνει ο άλλος το βήμα. Και μη νομίζετε, το ίδιο ισχύει και για τους άνδρες. Αν δεν γίνει όμως η πολυπόθητη κίνηση από τον άλλο;
Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί τρόποι και τεχνικές για να ξεκινήσετε μια συνομιλία με κάποιον που δεν γνωρίζετε καλά και σας αρέσει. Και μην ανησυχείτε, δε θα εκτεθείτε. Στην πραγματικότητα, μερικές φορές οι έμμεσες τεχνικές αυτές είναι ακόμη πιο αποτελεσματικές ακόμα και από μια ευθεία ερωτική εξομολόγηση!

Πώς θα του πιάσω την κουβέντα;

1.Ζητήστε του μια χάρη
Αντί να στέκεστε και να τον κοιτάτε, ζητήστε του μια μικρή χάρη. Ρωτήστε τον όσο είστε στο κυλικείο της δουλειάς «θα μπορούσες να κρατήσεις μια στιγμή τα πράγματά μου , μέχρι να πληρώσω τον καφέ; Μπορείς σε παρακαλώ να με βοηθήσεις να μεταφέρω αυτά τα βιβλία γιατί είναι πολύ βαριά;»
Το κόλπο αυτό είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό και είναι γνωστό ως το φαινόμενο «Ben Franklin» σύμφωνα με το οποίο οι άνθρωποι τείνουν να συμπαθούν τους ανθρώπους που χρειάζονται τη βοήθειά τους και τη δύναμή τους και κάνουν χάρες γι αυτούς. (Jecker & Landry, 1969). Δηλαδή, όταν το άλλο άτομο κάνει μια χάρη για σας, του αρέσετε περισσότερο!

2.Ρωτήστε κάτι!
Οι περισσότερες προσεγγίσεις αποτυγχάνουν όταν προσπαθεί κάποιος να εντυπωσιάσει όταν  το άτομο προσπαθεί  να “κερδίσει” το ενδιαφέρον του άλλου.  Ουσιαστικά, αναζητά την επιβεβαίωση και δεν δείχνει πραγματική θέληση να γνωρίσει το άτομο από το οποίο έλκεται.  Έτσι, αντί να αφήσει τον υποψήφιο σύντροφο να  αξιολογήσει … ξεκινήσει το ίδιο την αξιολόγηση του ίδιου του, του εαυτού! Μα δε θα ήταν καλύτερο να αξιολογείτε και εσείς αν ο άνθρωπος που έχετε απέναντί σας σας ταιριάζει; Μη αφήνετε να σας θεωρούν δεδομένη. Απλά υπονοήστε την έλξη σας και εξερευνήστε!
Μην υποθέτετε αυτόματα ότι όλα είναι τέλεια. Ξεκινήστε με απλές ερωτήσεις. Ρωτήστε τον από πού έχει αγοράσει το σακάκι του. Ρωτήστε  ποιο είναι το αγαπημένο του στέκι αν ξέρει να μαγειρεύει μια ομελέτα. Ρωτήστε οτιδήποτε … αρκεί να είναι κάπως διασκεδαστικό και ανάλαφρο. Προσέξτε όμως! Πολλοί άνθρωποι το παρακάνουν με τις ερωτήσεις και γίνονται υπερβολικοί! Μη φτάσετε στο άλλο άκρο και δείξετε πως είστε ένα άτομο που κρίνει και αξιολογεί υπερβολικά τους άλλους επειδή έχει… χαμηλή αυτοεκτίμηση! Οι πολλές ερωτήσεις μπορεί να γίνουν ενοχλητικές.

3.Κάντε απλά μια δήλωση!
 Η τελική στρατηγική για την προσέγγιση, για να σπάσει ο πάγος είναι να κάνετε μια δήλωση που δεν θα περιλαμβάνει καθόλου την κριτική ή την ερώτηση απλά θα εκφράζει τη γνώμη σας!
Μερικά παραδείγματα θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν … «Αγαπώ τον καφέ εδώ”! « Αυτό το κατάστημα έχει τα καλύτερα πουκάμισα”. “Ο μπάρμαν εδώ κάνει τα καλύτερα κοκτέιλ”!
Εάν το άλλο άτομο που στέκεται δίπλα σας ενδιαφέρεται μην ανησυχείτε. Θα αρπάξει την ευκαιρία και θα συνεχίσει την κουβέντα. Αν δεν ενδιαφέρεται και δε συνεχίσει εσείς δεν έχετε να χάσετε τίποτα. Απλά μια δήλωση κάνατε. Τίποτε παραπάνω!
Συμπέρασμα; Το να γνωρίσετε κάποιον που δεν ξέρετε καλά το να σπάσετε τον πάγο δεν είναι μια τόσο αγχωτική διαδικασία όσο φανταζόσασταν ούτε απαιτεί να εκτεθείτε.

Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID