BREAKING NEWS
latest

Τρεις ανήκουστοι λόγοι που έχετε τριχόπτωση


Η απώλεια μαλλιών είναι κάτι που έρχεται φυσιολογικά σε όλους τους ανθρώπους με το πέρασμα του χρόνου...

Επίσης, το στρες, η εγκυμοσύνη, η κληρονομικότητα, οι ορμονικές διαταραχές, ορισμένες φαρμακευτικές αγωγές καθώς και μερικές ασθένειες όπως ο υποθυρεοειδισμός, η αναιμία, ο λύκος κ.α. είναι σημαντικοί παράγοντες τριχόπτωσης.

Υπάρχουν όμως και τρεις λόγοι πίσω από την απώλεια μαλλιών, τους οποίους δεν γνωρίζατε και δεν τους υποψιαζόσασταν μέχρι τώρα. Δείτε ποιοι είναι αυτοί:

Υπερβολική λήψη βιταμίνης Α

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας η συνιστώμενη ημερήσια λήψη βιταμίνης Α είναι 5.000 μονάδες για τους ενήλικες και για τα παιδιά άνω των 4 ετών. Αν παίρνετε κάποιο συμπλήρωμα αυτής της βιταμίνης, τότε πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτά περιέχουν ήδη 2.500 – 10.000 μονάδες βιταμίνης Α. Η υπερβολική, όμως, λήψη βιταμίνης Α μπορεί να αυξήσει την απώλεια μαλλιών.

Έλλειψη βιταμίνης Β

Σε αντίθεση με την βιταμίνη Α, η βιταμίνη Β προκαλεί τριχόπτωση όταν βρίσκεται σε έλλειψη στον οργανισμό και όχι σε περίσσεια. Σε αυτή την περίπτωση, κάποιο συμπλήρωμα με βιταμίνη Β θα σας βοηθήσει να περιορίσετε την απώλεια μαλλιών και όχι να την επιδεινώσετε. Φυσικές πηγές της συγκεκριμένης βιταμίνης είναι, μεταξύ άλλων, το ψάρι, το κρέας, τα αμυλούχα λαχανικά και τα μη-εσπεριδοειδή φρούτα.

Ξαφνική απώλεια βάρους

Η ξαφνική απώλεια βάρους είναι μια μορφή σωματικού τραύματος, που μπορεί να οδηγήσει σε αραίωση των μαλλιών. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί ακόμα και αν η απώλεια βάρους είναι τελικά κάτι καλό για εσάς. Είναι πιθανό ότι η ίδια η απώλεια βάρους προκαλεί στρες στον οργανισμό σας ή το ότι δεν τρέφεστε σωστά οδηγεί σε ελλείψεις βιταμινών ή μεταλλικών στοιχείων. Η απώλεια μαλλιών, σε συνδυασμό με την αισθητή απώλεια βάρους μπορεί επίσης να είναι ένα σημάδι διατροφικής διαταραχής, όπως η ανορεξία ή η βουλιμία.

Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID