Η αφυδάτωση δεν συμβαίνει μόνο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού... Μπορεί επίσης να συμβεί κατά τη διάρκεια του χειμώνα αν δεν πίνετε πολύ νερό και ιδίως αν αυτό συνοδεύεται με έντονη άσκηση, όπως το γυμναστήριο.
Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί τι προκαλεί η αφυδάτωση στον οργανισμό σας.
Ακόμα και κατά τη διάρκεια του χειμώνα μπορεί κάποιος να αφυδατωθεί αν για παράδειγμα δεν πίνει αρκετό νερό. Ο οργανισμός χρειάζεται περίπου 1,5- 2 λίτρα νερό ημερησίως και σε περίπτωση που αυτές οι ανάγκες δεν καλύπτονται μπορούν να εμφανιστούν τα συμπτώματα της αφυδάτωσης.
Η αφυδάτωση προκαλεί ξηροστομία, δηλαδή μειωμένη παραγωγή σάλιου. Το σάλιο όμως έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες και έτσι η ελαττωμένη έκκρισή του μπορεί να σχετίζεται με υπερανάπτυξη βακτηριδίων εντός της στοματικής κοιλότητας και συνεπώς την εμφάνιση κακής αναπνοής.
Η ξηρότητα του δέρματος είναι ένα ακόμα σύμπτωμα της αφυδάτωσης. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι άνθρωποι που είναι αφυδατωμένοι είναι ιδρωμένοι και έτσι έχουν υγρό δέρμα. Όμως δεν είναι πάντα έτσι. Όταν δεν υπάρχει αρκετός όγκος αίματος το δέρμα θα είναι ξηρό
Η αφυδάτωση εκτός από ανεπάρκεια νερού συνοδεύεται και από ανεπάρκεια ηλεκτρολυτών. Οι μεταβολές στο νάτριο, στο κάλιο και σε άλλα απαραίτητα ιχνοστοιχεία μπορούν να προκαλέσουν μυϊκές κράμπες.
Ένα ακόμα σύμπτωμα της αφυδάτωσης είναι οι πονοκέφαλοι. Ο εγκέφαλος επηρεάζεται πολύ από τη διαταραχή των ηλεκτρολυτών και του νερού και έτσι μπορεί να εκδηλώνονται κεφαλαλγίες.
Μπορεί να ακούγεται αντιφατικό, αλλά αν ο οργανισμός υποφέρει από σοβαρή αφυδάτωση μπορεί να εμφανιστούν συμπτώματα, όπως πυρετός ή ακόμα και ρίγη. Ο πυρετός μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος και γι αυτό καλύτερα να αναζητήσετε ιατρική βοήθεια αν δεν πέφτει εύκολα.
Το είδαμε εδώ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αγαπητοί αναγνώστες, ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.