Το περιοδικό «Times Higher Education» όπως κάθε χρόνο δημοσίευσε τη λίστα των πανεπιστημίων που εξασφαλίζουν τις περισσότερες πιθανότητες και διαμορφώνουν τις καλύτερες προϋποθέσεις στους απόφοιτούς τους να βρουν μια θέση εργασίας.
Τα στοιχεία της έρευνας συγκεντρώθηκαν από ένα μεγάλο εύρος πηγών και βασίστηκαν σε μια ποικιλία παραγόντων που καθιστούν έναν απόφοιτο «προσλήψιμο».
Μεταξύ των παραγόντων αυτών που κάνουν έναν απόφοιτο κατάλληλο υποψήφιο για μια υψηλόβαθμη θέση εργασίας είναι: επαγγελματική εμπειρία, υψηλή πτυχιακή εξειδίκευση, άριστη γνώση τουλάχιστον δύο ξένων γλωσσών, εθελοντικές δράσεις, υψηλή βαθμολογία σπουδών και τέλος αποφοίτηση από πανεπιστήμια εγνωσμένης αξίας.
Οι χώρες που κυριαρχούν στη λίστα είναι Αμερική, Αγγλία και Ιαπωνία.
21. HEC, Παρίσι.
Η γαλλική σχολή διοίκησης επιχειρήσεων ειδικεύεται στην εκπαίδευση και την έρευνα στην επιχειρηματική διαχείριση. Είναι αρκετά ψηλά στην παγκόσμια πανεπιστημιακή κατάταξη εξαιτίας της διεθνούς της αναγνωρισιμότητας.
20. Tokyo Istitute of Technology, Ιαπωνία.
Όπως και η ονομασία του προδίδει, το λεγόμενο Tokyo Tech ειδικεύεται στις θετικές επιστήμες και την μηχανολογία. Οι φοιτητές του εργάζονται κυρίως σε ομαδικά projects και πολλές φορές συνεργάζονται και με επαγγελματίες ερευνητές.
19. University of California, Μπέρκλεϊ ΗΠΑ.
Το δημόσιο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια θεωρείται ένα από τα πιο αναγνωρισμένα πανεπιστήμια στην Αμερική. Τμήματά του του έχουν τιμηθεί με το βραβείο Νόμπελ σε τομείς όπως η φυσική, η χημεία και τα οικονομικά.
18. McGill Μόντρεαλ.
Ένα από τα μόλις 3 αγγλόφωνα πανεπιστήμια στο γαλλόφωνο Κεμπέκ, στο McGill φοιτούν πάνω από 40.000 μαθητές. Ιδρύθηκε το 1829 όντας μόνο ιατρική σχολή τότε και λόγω της μακροχρόνιας παράδοσης της, αυτός είναι ο τομέας που εξειδικεύεται μέχρι και σήμερα.
17. Peking, Πεκίνο.
Το Peking ανήκει στα 9 καλύτερα πανεπιστήμια της Κίνας. Μεταξύ των αποφοίτων του ήταν και ο Μάο Τσε Τουνγκ.
16. Imperial, Λονδίνο Αγγλία.
Το Ιmperial έχει περισσότερους από 15.000 φοιτητές και 8.000 άτομα προσωπικό και ειδικεύεται στις θετικές επιστήμες, την μηχανολογία, την ιατρική και την επιχειρηματικότητα
15. National University of Singapore, Σιγκαπούρη.
Το πανεπιστημιακό καμάρι της Σιγκαπούρης περιέχει 17 τμήματα διασκορπισμένα σε 3 μεγάλα campus. Φημίζεται για την μηχανολογία και τα τεχνολογικά του τμήματα.
14. University of Toronto, Καναδάς.
Ιδρύθηκε το 1827. Σήμερα προσφέρει πάνω από 900 μαθήματα σε περισσότερους από 60.000 μαθητές. Θεωρείται κέντρο καινοτομίας και έρευνας και αποτελεί μέρος μεγάλων ανακαλύψεων όπως η ινσουλίνη και το ηλεκτρονικό μικροσκόπιο.
13. University of Science and Technology, Χονγκ Κονγκ.
Παρότι πρόσφατα ιδρυμένο(1991), το πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ θεωρείται ένα από τα καλύτερα σε τομείς όπως οι επιστήμες, η τεχνολογία, η μηχανολογία και η διοίκηση επιχειρήσεων.
12. Columbia, Νέα Υόρκη.
Το ιδιωτικό πανεπιστήμιο στα βόρεια του Μανχάταν, που ανήκει στην λίστα Ivy League, μπορεί να καμαρώνει για τους απόφοιτούς του μιας και σε αυτούς συγκαταλέγονται ο Ομπάμα και ο οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς.
11. Boston University, Μασαχουσέτη.
Ένα ακόμα ιδιωτικό πανεπιστήμιο με μεγάλη αναγνωρισιμότητα προσφέρει ιατρικά, οδοντιατρικά και νομικά κυρίως πτυχία στους φοιτητές του.
10. University of Tokyo, Ιαπωνία.
Πρωτοπόρο στην έρευνα το πανεπιστήμιο του Τόκιο έχει το μικρότερο ποσοστό αναλογίας καθηγητής προς μαθητές. Μόλις 7 μαθητές αντιστοιχούν σε 1 καθηγητή κάτι που κάνει την δουλειά και των δυο σαφέστατα πιο παραγωγική. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι από τα λίγα πανεπιστήμια της λίστας που προσφέρουν στους φοιτητές τους την επιλογή των κλασσικών σπουδών όπως η μελέτη των αρχαίων ελληνικών και των λατινικών.
9. Princeton, Νιού Τζέρσι.
Ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια στην λίστα Ivy League, που έχει αναδειχθεί τόσο για το ακαδημαϊκό του επίπεδο όσο και για την έρευνα του. Έχει σχετικά μικρό αριθμό φοιτητών σε σχέση με άλλα πανεπιστήμια εκ των οποίων το 98% ζει στο campus.
8. Πολυτεχνείο του Μονάχου, Γερμανία
Όπως είναι φυσικό ειδικεύεται στις θετικές επιστήμες, ενώ στους απόφοιτους ανήκει ο Ρούντολφ Ντίζελ, δημιουργός του πετρελαιοκίνητου κινητήρα.
7. Οξφόρδη, Αγγλία.
Το αρχαιότερο αγγλόφωνο πανεπιστήμιο που ξεκίνησε μάλιστα να λειτουργεί το 1096. Ο σύλλογος αποφοίτων του αγγλικού πανεπιστημίου απαρτίζεται από πολύ σημαντικούς ανθρώπους όπως ο Μπιλ Κλίντον. επίσης μεταξύ άλλων αποφοίτων συμπεριλαμβάνονται και 26 νικητές βραβείων Νόμπελ.
6. Yale, Κονέκτικατ.
Το δημοφιλέστατο πανεπιστήμιο είναι ένα από τα λίγα στην λίστα που ο βασικός κύκλος σπουδών του απαρτίζεται από κλασσικές σπουδές. Οι προπτυχιακοί φοιτητές του στων πρώτο χρόνο σπουδών τους είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθήσουν μαθήματα που αφορούν τέχνες, επιστήμες, κοινωνιολογικές συνθήκες και ανθρώπινες σχέσεις πριν καταλήξουν στο βασικό κορμό μαθημάτων του πτυχίου τους.
5. Stanford, Καλιφόρνια.
Μεγάλο του πλεονέκτημα η γεωγραφική του θέση. Βρίσκεται πολύ κοντά στο Σίλικον Βάλει γεγονός που δίνει στους φοιτητές την δυνατότητα να συνδέουν τις ακαδημαϊκές τους γνώσεις με την παραγωγή και την εργασιακό κλάδο
4. Cambridge, Αγγλία.
Το 4ο αρχαιότερο πανεπιστήμιο παγκοσμίως. Θεωρείται αυθεντία στις πολιτικές επιστήμες και τον τομέα της φυσικής. Πάνω από 150 πτυχία σε κλάδους όπως οι τέχνες, ανθρωπιστικές επιστήμες, βιολογία, ιατρική και τεχνολογία.
3. Harvard, Μασαχουσέτη.
Δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα το Χάρβαρντ με παραπάνω από 45 νικητές βραβείων Νόμπελ και 30 κυβερνήτες πολιτειών.
2. MIT, Μασαχουσέτη.
Ιδρύθηκε το 1861. Ειδικεύεται στην τεχνολογική έρευνα και στοχεύει στην περαιτέρω γνώση και προετοιμασία των μαθητών του να προσφέρουν στου επιστημονικούς τομείς με σκοπό την πρόοδο του κόσμου. Περισσότερα από 85 βραβεία νόμπελ για τους αποφοίτους του και 58 χρυσά μετάλλια σε επιστημονικούς διαγωνισμούς.
1. California Institute of Technology, Καλιφόρνια.
Γνωστό ως Caltech το τεχνολογικό πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια εξειδικεύεται, όπως προδίδει και το όνομά του σε τομείς όπως οι επιστήμες και η τεχνολογία. Στην λίστα του 2016 με τα καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως αναρριχήθηκε στην 2η θέση.
protothema.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αγαπητοί αναγνώστες, ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.