Οι ΗΠΑ πέρασαν πρόσφατα μια τροπολογία που έστειλε τη λεγόμενη «ουδετερότητα του ίντερνετ» στα αζήτητα της Ιστορίας.
Η ουδετερότητα του ίντερνετ ήταν μέχρι τώρα ένας από τους βασικούς πυλώνες του τρόπου με τον οποίο δουλεύει το ίντερνετ, αναγκάζοντας τους παρόχους να διαχειρίζονται ισότιμα την κίνηση για κάθε ιστοσελίδα, όσο μεγάλη ή μικρή κι αν είναι, και την ίδια στιγμή να μη χρεώνουν τους ιδιώτες πελάτες τους, τους χρήστες δηλαδή, για αυξημένη κατανάλωση πακέτων δεδομένων.
Βλέποντας πού πάει το πράγμα στις ΗΠΑ και αλλού στον κόσμο, ο δημιουργός του Παγκόσμιου Ιστού είπε να κάνει μια παρέμβαση. Με «τιτίβισμά» του, ο Βρετανός πληροφορικός αφήνει μια κραυγή αγωνίας για το πνευματικό του παιδί που βλέπει να κακοποιείται από την αγορά και τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Κι όλα αυτά πριν το Κογκρέσο αποφασίζει τελεσίδικα για τη μεγάλη δικλείδα ασφαλείας που είπανε «ουδετερότητα του ίντερνετ» και η κυβέρνηση Τραμπ τόσο βάλθηκε να καταστρατηγήσει.
«Εφηύρα τον Ιστό ως έναν ανοικτό και χωρίς άδειες χώρο για τον καθένα. Η ακύρωση της Ουδετερότητας του Ίντερνετ από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών απειλεί να το τελειώσει αυτό. Πείτε στη Σύγκλητο ότι πρέπει να προστατεύσει την ουδετερότητα του ίντερνετ για να κρατήσουν τον Ιστό ανοιχτό».
I invented the web as an open, permissionless space #foreveryone. The FCC’s repeal of #NetNeutrality threatens to take that away. Tell the Senate they must protect net neutrality to keep the web open: https://t.co/B73BzfwMi0 #RedAlert cc @lisamurkowski @SenJohnKennedy @JeffFlake— Tim Berners-Lee (@timberners_lee) 9 Μαΐου 2018
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αγαπητοί αναγνώστες, ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.