Για πολλούς από εμάς, η επίσκεψη ρουτίνας στον οδοντίατρο είναι ένας από τους τρόπους με τους οποίους η ζωή μας έχει διαταραχθεί το 2020.
Η Βρετανική Οδοντιατρική Εταιρεία (BDA) εκτιμά ότι, από το κλείσιμο του Μαρτίου, οι οδοντίατροι στην Αγγλία παρείχαν σχεδόν 19 εκατομμύρια λιγότερες θεραπείες από ό, τι την ίδια περίοδο πέρυσι.
Είναι αλήθεια πως ένας καθαρισμός δεν θεωρείται επείγον οδοντιατρικό περιστατικό στη διάρκεια του lockdown, ακόμη και εκτός καραντίνας όμως υπάρχουν κάποιοι ενδοιασμοί σχετικά με την επίσκεψη στον οδοντίατρο.
Υπάρχει κίνδυνος ωστόσο να κολλήσεις κορωνοϊό μέσα στο οδοντιατρείο;
Αν και θεωρείται ότι διατρέχουν υψηλό κίνδυνο προσβολής από το Covid-19, μια πρόσφατη μελέτη σχεδόν 2.200 οδοντιάτρων των ΗΠΑ διαπίστωσε ότι λιγότερο από το 1% ήταν θετικό τον Ιούνιο. Ο καθηγητής Damien Walmsley, επιστημονικός σύμβουλος του BDA, λέει ότι οι οδοντίατροι είναι πιο σύνηθες να κολλήσουν κάτι κατά τη διάρκεια των απλών καθημερινών ελέγχων (και κατά συνέπεια να κολλήσεις κι εσύ). Επίσης ένας αυξημένος πιθανός κίνδυνος μετάδοσης κορονοϊού είναι στη χρήση οργάνων όπως οδοντιατρικά τρυπάνια ή υπερηχητικά scalers (το εργαλείο που βγάζει νερό και ξεπλένει τα δόντια σου), τα οποία δημιουργούν μια λεπτή ομίχλη.
Μήπως επίσης το βούρτσισμα των δοντιών μειώνει τον κίνδυνο μόλυνσης κορωνοϊού;
Ο Martin Addy, ομότιμος καθηγητής οδοντιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, ισχυρίστηκε ότι πρέπει να πραγματοποιείται πιο συχνό βούρτσισμα παράλληλα με το πλύσιμο των χεριών για προστασία από τον κορονοϊό, καθώς οι αντιμικροβιακοί παράγοντες στην οδοντόκρεμα και το στοματικό διάλυμα μειώνουν τα βακτήρια του στόματος.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αγαπητοί αναγνώστες, ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.