Τι θα πρέπει να περιμένουμε από το 2021 για το δημοφιλές κρυπτονόμισμα, σύμφωνα με το CNBC
Το 2020 ήταν για την αγορά του bitcoin μια τρελή... χρονιά. Η αξία του πιο διαδεδομένου κρυπτονομίσματος έφτασε τον Δεκέμβριο τα 24.500 δολάρια, όταν στις αρχές Μαρτίου, την περίοδο που οι ΗΠΑ αντιμετώπιζαν το πρώτο κύμα πανδημίας, η αξία του ήταν κάτω από τα 4.000 δολάρια. Παρά την τεράστια διακύμανση των τιμών του bitcoin, γεγονός παραμένει ότι το 2020 ήταν μια ανοδική χρονιά για ένα νόμισμα που μετρά μόλις 10 έτη ζωής.
Πέντε είναι, σύμφωνα με αναλυτή του CNBC, οι πιο σημαντικοί παράγοντες που αναμένεται να απασχολήσουν την αγορά του bitcoin το 2021:
1. Μεγαλύτερη αποδοχή
Βασικό πρόβλημα του bitcoin είναι ότι λίγοι το χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους. Ωστόσο, από την επένδυση της Square ύψους 50 εκατ. δολαρίων μέχρι την απόφαση του Paypal να επιτρέψει την αγορά ή πώληση bitcoins μεταξύ χρηστών, ο βαθμός αποδοχής το 2020 άλλαξε. Το 2021 αναμένεται να γίνει ακόμα μεγαλύτερος.
2. Ανταγωνισμός από τεχνολογικούς κολοσσούς
Ανεξάρτητα από το τι έχει πετύχει το bitcoin μέσα σε μια δεκαετία, κατάφερε να αναγκάσει μεγάλες επιχειρήσεις να μπουν στη διαδικασία να σκεφτούν τη δημιουργία ενός διεθνούς ψηφιακού νομίσματος. Κάθε εταιρεία που εμπλέκεται στις υπηρεσίες πληρωμών βλέπει ότι υπάρχει ακόμα χώρος δράσης. Εταιρείες όπως η Google και η Facebook έχουν ήδη καταστρώσει σχέδια για τα δικά τους κρυπτονομίσματα. Μάλιστα, αν το Diem του Facebook λανσαριστεί μέσα στο 2021 θα «κλέψει» λίγη από την πίτα που τώρα ανήκει στο bitcoin.
3. Ανταγωνισμός από κεντρικές τράπεζες
Βάσει της έκθεσης που εξέδωσε η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών, το 80% των κεντρικών τραπεζών παγκοσμίως εργάζονται πάνω σε κάποια μορφή κρυπτονομίσματος. Μάλιστα η Κίνα, έχει προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα, καθώς στην πόλη Suzhou, πραγματοποιήθηκε λαχειοφόρος αγορά, με έπαθλο για τους νικητές από 200 renmimbi, το ψηφιακό γουάν που έχει δημιουργήσει.
4. Ενα νέο ρυθμιστικό πλαίσιο
Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν θα έχει άλλες προτεραιότητες από τη θέσπιση ενός ρυθμιστικού πλαισίου για το bitcoin κατά τις πρώτες 90 ημέρες της προεδρίας του, ενώ δεν είναι ξεκάθαρες και οι προθέσεις του Κογκρέσου. Πολλοί θα υπέθεταν ότι η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν θα ήταν πιο αυστηρή στη θέσπιση ρυθμιστικού πλαισίου σε σχέση με τους Ρεπουμπλικάνους, ωστόσο υπάρχουν και κάποιοι που θεωρούν πως ο Μπάιντεν είναι υπέρ των κρυπτονομισμάτων.
5. Συνεχής μεταβλητότητα
Επειδή η αξία του bitcoin δεν συνδέεται άμεσα με τη φορολογική ή νομισματική πολιτική, είναι δύσκολο να προβλεφθεί η όποια υποτίμηση ή ανατίμηση. Σε αυτό το πλαίσιο δεν μπορεί παρά να θεωρείται επένδυση, η οποία δεν «κουμπώνει» σε όσους δημιουργούν ασφαλή χαρτοφυλάκια για να αποφύγουν μεγάλες απώλειες. Δεν λείπουν βέβαια και εκείνοι οι αναλυτές που υποστηρίζουν ότι το bitcoin θα μπορούσε να φτάσει τα 50.000 δολάρια το επόμενο έτος. Σενάριο που αν και χαρακτηρίζεται ακραίο, κανείς δεν μπορεί να ξέρει προς τα που θα κατευθύνουν κεφάλαιά τους οι επενδυτές.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αγαπητοί αναγνώστες, ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.