Γκρέιπφρουτ: Γιατί είναι καλό για την υγεία σου
Το γκρέιπφρουτ εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον 18ο αιώνα, ως αποτέλεσμα της διέλευσης ενός pomelo και ενός πορτοκαλιού. Οι άνθρωποι το ονόμασαν «γκρέιπφρουτ» επειδή αναπτύσσεται σε συστάδες, παρόμοια με τα σταφύλια.
Τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει το γκρέιπφρουτ μπορούν να βοηθήσουν στην προώθηση του υγιούς δέρματος και στην προστασία από διάφορες καταστάσεις. Μπορούν επίσης να παίξουν ρόλο στη διατήρηση του βάρους.
Οφέλη
Το γκρέιπφρουτ έχει χαμηλές θερμίδες αλλά είναι πολύ πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή βιταμινών A και C.
Διαβήτης
Το γκρέιπφρουτ έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Αυτό σημαίνει ότι παρέχει θρεπτικά συστατικά, αλλά δεν έχει σημαντική αρνητική επίδραση στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα ενός ατόμου.
Μία μελέτη από το 2013 περιγράφει το γκρέιπφρουτ ως «σημαντικά συνδεδεμένο με μειωμένο κίνδυνο διαβήτη τύπου 2». Οι συγγραφείς σημειώνουν επίσης ότι το γκρέιπφρουτ περιέχει naringin.
Στη συνέχεια λένε ότι η ναρρίνη φαίνεται να έχει παρόμοιες ιδιότητες με έναν αναστολέα που χρησιμοποιούν οι γιατροί για να βελτιώσουν την ανοχή στη γλυκόζη σε άτομα με διαβήτη τύπου 2.
Απώλεια βάρους
Μερικοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι το γκρέιπφρουτ είναι ένα θαυμάσιο φρούτο απώλειας βάρους. Σε μια μελέτη, οι ερευνητές δε βρήκαν στοιχεία που να δείχνουν ότι το γκρέιπφρουτ μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να χάσουν βάρος.
Ωστόσο, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το γκρέιπφρουτ μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της αρτηριακής πίεσης και των λιπιδίων (λίπους) στο αίμα. Υπάρχει σχέση μεταξύ της υψηλής αρτηριακής πίεσης, των επιπέδων λιπιδίων και της παχυσαρκίας.
Περαιτέρω μελέτες θα μπορούσαν να αποδείξουν ότι τα θρεπτικά συστατικά στο γκρέιπφρουτ έχουν μακροπρόθεσμα οφέλη για τον έλεγχο του βάρους και την πρόληψη της παχυσαρκίας.
Ανοσοποιητική λειτουργία
Η βιταμίνη C βοηθά στην υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος με διάφορους τρόπους. Για παράδειγμα, η διατροφική πρόσληψη βιταμίνης C μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη και τη θεραπεία αναπνευστικών και άλλων λοιμώξεων, σύμφωνα ένα άρθρο του 2017.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αγαπητοί αναγνώστες, ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.